Jag har inte bara en hund – jag har fått den ultimata tantkrämpan!

Inte portvinstå, men nästan! Det var nämligen inte sendrag det jag kände av i fredags. Det har inte släppt riktigt, utan kommer och går, blir värre om jag sitter still länge. Hugger till ibland när jag går, men försvinner liksom aldrig helt. I måndagskväll hade jag vansinnigt ont, och tog en lång och mycket varm dusch. Efter duschen kliade jag mig och skrek till av smärta! Det sved någonting så vansinnigt där jag just kliat. Jag fattade ingenting, och försökte kolla i en spegel vad det var som kunde göra så in i h*lvete ont. Då jag är smidig som ett spett så såg jag ingenting, så jag fotade med mobilen. Kliet satt nämligen på ena skinkan. Och där, mitt på ena skinkan såg det ut som om jag suttit på en brännässla! Vilket jag vet att jag inte gjort.
Jag smörjde in det röda, bubbliga området med en Aloe Vera kräm mot solskador och gick och la mig.

På morgonen hade jag glömt det hela, och kliade igen. Det gjorde om möjligt ännu mer ont än kvällen innan!

Så här har det varit några dagar. Det kliar. Jag glömmer bort mig ibland, och nästan skriker högt när jag råkar klia. Ibland haltar jag, och hela tiden gör vänsterbenet förb*nnat ont. Så i går gjorde jag det man aldrig ska göra. Jag googlade på mina krämpor och hamnade direkt på vårdguidens sida om bältros, (förr i tiden kallat helveteseld ett mycket passande namn!). När jag bildgooglade bältros såg alla bilderna ut som mina utslag.
När utslagen började närma sig byxlinningen idag så fick jag panik! Hemma kan jag ju gå omkring som Kalle Anka, men på jobbet bör jag nog ha byxor, kjol eller klänning på mig. In på vårdcentralen på deras drop-in mottagning. Det var en doktor som hette Sonja som drog vinstlotten och fick se min röda rumpa. ”Det där är klassisk bältros! Ingen tvekan.” var hennes diagnos. Efter ett långt samtal till R62 hade doktor Sonja klart för sig hur man medicinerar en autoimmun patient som behandlas med biologiskt läkemedel. R62 krävde dessutom leverprov och ett prov från en av blåsorna på min kropp. Nu hoppas jag bara att behandlingen inte är allt för sent insatt, de 72 timmarna som man egentligen har på sig att påbörja behandling har ju redan passerats. Men, det kanske kan begränsa spridningen av dessa kliande utslag i alla fall. Annars är risken stor att det här blir en långdragen historia, enligt doktor Sonja.

Nu ska jag leta reda på lämpliga vantar att ha på mig i natt så jag inte kliar mig i sömnen.

Annonser

2 responses to “Jag har inte bara en hund – jag har fått den ultimata tantkrämpan!

  1. Ett hundliv

    Fy tusan! 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s