Sängram nummer två.

Jag budade hem järnsäng nummer två för drygt en vecka sedan på Tradera. Betalade direkt, och har sedan förväntansfullt väntat med ett mail från Schenker om var jag kan hämta ut den. I går kom jag på att jag inte fått någon bekräftelse på att min betalning gått fram, så jag mailade säljaren och frågade om betalningen kommit fram och om de skickat sängen. I morse fick jag svar att de ”håller på att leta efter bästa möjliga transportsätt. Vi återkommer inom kort.” Jag fattade ingenting av det svaret, då jag betalat 999kr för transport med Schenker… vilket jag även påtalade. Då fick jag till svar att ”skickas den med Schenker kommer den hamna på terminal, långt från din adress. Återkommer då vi funnit det bästa alternativet.”
Då jag har fått en preliminär operationstid den 13 september vill jag gärna ha järnsängen hemma innan dess. Jag kan ju inte be någon att hämta ut den hos något Schenker-ombud och baxa hem den till mig, bestämma om jag tycker att den är bra och lägga ut och sälja min befintliga sängram till försäljning samt fixa så att allt är klart när jag kommer hem från sjukhuset. När jag kommer hem från sjukhuset kommer jag inte att kunna hålla på sälja saker på Blocket och trixa. Kort sagt, det brann!
Mailade tillbaka och frågade om de kunde tänka sig att skicka sängen med Bussgods till Västberga, som inte alls är långt hemifrån. Och jag måste ju låna bil för att få hem den var den än hamnar! Jag kan inte direkt ta sängsidorna på bussen. Fick inget svar. Ringde upp och fick tala med en kille som inte hade hand om just min transport, han lovade att killen som hade det skulle ringa upp. Googlade under tiden, och såg att Schenkerterminalen ligger i Spånga. Vilket är på vägen hem om jag åker till Norrort och lånar mammas bil. Så jag mailade och föreslog Schenkerterminalen i Spånga. Fick inget svar. Ringde upp igen, och killen som hade hand om min transport var fortfarande upptagen.

När jag lagade middag ringde han. Han hade tusen ursäkter, de hade tänkt köra en transport till Malmö, via Göteborg och Stockholm med egen bil, men den bilen gick sönder. Och den mindre bilen var upptagen och… Där fick jag stopp på honom och förklarade att jag budade på en Tradera-annons med två alternativ; avhämtning i Östersund inom 2 dagar, eller transport med Schenker. Jag valde (naturligtvis) Schenker då jag inte hade lust att hyra en bil och köra 111 mil för att hämta sängramen. Det var jättegulligt att de försökte lösa transport hem till dörren, men då måste de ju föra en dialog med kunden! Jag kalkylerade med att transporten skulle ta drygt en vecka när jag budade. Om jag inte hört av mig vette Gudarna när sängramen dykt upp. Nu kommer den imorgon efter lunch! Och gissa vem som har direktnumret till chauffören? Nu lämnar jag inget åt slumpen! Det har jag inte tid med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s