Att be om hjälp.

Om det finns någonting jag verkligen har problem med så är det att be om hjälp. Jag har jobbat med det länge. Har svårt att ens trycka på signalknappen på sjukhus för att be om smärtstillande, även fast jag är sängliggande. Har alltid fått mig itutat att man ska klara sig själv. Att be om hjälp är att visa sig svag. Att vara svag är det fulaste som finns, osv.

Tänk dig då mardrömmen att måsta få hjälp två gånger om dagen med att dra på stödstrumpor och strumpor! Jag får ont i magen en timme innan utsatt tid. Tycker det är så fruktansvärt jobbigt att vara hjälplös. 

I går kväll kom hemtjänsten en timme för sent. Klumpen i magen var enorm. 

I morse var hemtjänsten också en timme sen. Det här kommer att leda till blödande magsår då jag inte vet om jag någonsinn kommer att klara att ta av och på de här jävla stödstrumporna! På det opererade benet kommer jag ju inte ha stödstrumpa för alltid. Men, på mitt friska ben kommer jag alltid att behöva ha stödstrumpa då jag är en vandrande propp (koagulations mässigt alltså!). Den stödstrumpan är av näst hårdaste klassen, och mina reumatikerfingrar klarar inte av momentet påsättning och avdragning dagligen. Har sovit med den på i ren frustration då benet svällt upp så mycket att den inte gick att få av. Vilket tydligen inte var bra enligt en läkare jag nyss träffat på Karolinska. Men vad ska jag göra?! Det var det, eller att klippa av den som var mina alternativ!

Nu visade det sig att av läkare ordinerade stödstrumpor, som jag har, så har jag rätt till hjälp att få på och av dem. Dagligen. Endera hemtjänst eller distriktssköterska ska visst finnas till hands och hjälpa till! Gissa om jag får fortsätta jobba med att ta emot hjälp. Resten av livet.

Annonser

2 responses to “Att be om hjälp.

  1. Jag förstår precis din känsla, jag är inte heller bra på att ta hjälp. Däremot det motsatta, det tycker jag inte är besvärligt alls, vilket är motsägelsefullt….
    Men stödstrumpor är ju inte lätt för någon, vill jag påstå efter en massa år inom äldreomsorgen. Typisk sak som nån borde uppfinna en specialist-robot till!

    • Jag är också snabb att hjälpa andra. Det har jag igen nu. Mina vänner och grannar ställer upp helt fantastiskt!
      Stödstrumporna får knappt hemtjänstpersonalen på! De är ju hemska! Borde finnas med dragkedja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s