Magnetkameraundersökning, fy f*n va obehagligt!

Min stora rädsla är att bli levande begravd. Jag vill inte skrämma upp någon känslig, men det här var nära! Jag är mycket luttrad vad gäller behandlingar och undersökningar. Men det här är något av det obehagligaste jag varit med om. Fick ligga på rygg på en brits, det var halsryggen/nacken/ryggen som skulle undersökas. Det var väldigt viktigt att jag låg still och inte hade hudkontakt någonstans. Jag fick restriktioner på när jag kunde hosta och så fick jag en handduk mellan benen och order om att hålla händerna utmed sidorna. En mask placerades över mitt ansikte, den hade ett hål för ansiktet och fixerade huvudet så jag inte skulle kunna röra det för mycket. Sen kom det läskiga… en sköld placerades över mitt bröst, och så vips for jag in i tuben med en ringklocka i handen och Morgonpasset i P3 i öronen. Råkade titta upp och insåg att jag låg väldigt trångt. Tog ett djupt andetag och då slog mina bröst i skölden som placerats över bröstet! Kände hur paniken började pirra i kroppen. Fick sluta djupandas och fokusera på min vänstra stortå i sann Mindfulness anda.
Stortån och Kodjo Akolors röst. Stortån och Kodjo Akolors röst. Stortån och Kodjo Akolors röst.
Och inte hosta.
Stortån och Kodjo Akolors röst. Och inte hosta…
Hela undersökningen tog 25 minuter. Jag var snabbundersökt enligt sköterskan. Ibland tar det upp till 45 minuter. Det hade jag aldrig klarat! Mina 25 minuter kändes som en hel evighet!

Det var här om veckan jag hade min lilla nära döden upplevelse, och nu har jag fått svar att de inte hittade något avvikande. Nu kan jag köra på med sjukgymnastik!

Annonser

9 responses to “Magnetkameraundersökning, fy f*n va obehagligt!

  1. Min värsta mardröm, de första tre ggr fick dom köra in mig från fel håll, alla ggr efter det får jag lugnande, får värsta paniken…😬😬😬
    Har ta mig tusan alla fobier man kan ha, höjdskräck, cellskräck och allt annat man kan ha! 😭😪🙄🤢😖

  2. Jag var förvånad att det gick så bra som det gjorde. Tycker inte om trånga utrymmen men tyckte att MR gick förvånansvärt bra. Det värsta var att halvägs in i undersökningen började det kittla i näsan 🤧

  3. Åsa och Hasse.

    Men han Kodjo brukar vara rätt kul har jag för mig. Och framförallt, så bra att de inte hittade något fel!

  4. I feel you! Jag har gjort MR på hjärnan två gånger, och jag har klaustrofobi. 😦 Det där knackljudet störde ”Lugna favoriter” eller vad det nu var de försökte distrahera mig med.

    • Ja, knackljudet var inte kul! När jag bad dem höja radion så råkade de stänga av i stället så halva undersökningen hade jag ingen radio som kunde distrahera heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s